رایحه و بوهای اصلی

۰۶ بهمن, ۱۳۹۴

رایحه و بوهای اصلی

گلی :

گل بو :

ترکیبی خاص از گیاهان گلدار که طیف گسترده ای از رایحه های بکار رفته در ساختار عطرها را در بر میگیرد . و در اغلب عطر های زنانه از گل به عنوانی نمادی عاشقانه استفاده می شود که اکثرا شیرین و بسته به نوع گل ، تند و ملایم هستند .

گل سفید :

گل های مریم ، یاسمن ، پیچ امین الدوله و برخی از شکوفه ها مثل شکوفه لیمو شیرین به دلیل وسعت بویایی عمیق خود در برخی موارد تلخ نیز محسوب می شوند .

گل زرد :

بسیار غنی ، اصیل ، جذاب و گیراست و با رایحه شیرین خود جلوه ای با شکوه و اغواگر را ایجاد میکند . گل یلانگ یلانگ مظهر تجلی تمامی این ویژگی هاست .

ادویه ای:

ادویه ای (پر حرارت) :

منبعی ای گرم ، پیچیده ، تند و معطر . از ویزگی های این نت بویایی بوی خاص آن است که گاها شیرین یا تلخ است . از مشخصه های بارز این مجموعه می توان به گرمی ، چوبی ، طراوت ، بکر و غنی بودن رایحه و قدرت پخش بالا و نفوذ گرمای شدید اشاره کرد . ترکیب رایحه هایی چون زنجبیل ، هل ، دارچین ، میخک که حاکی جزایر گرمسیری و مسیرهای تجاری باستانی است .

ادویه ای (با طراوت) :

ادویه هایی مانند برگ بو و شوید که همراه با تندی و تیزی حس طراوت و تازگی را نیز به همراه دارند .

ادویه ای (ترد) :

ادویه هایی مانند انیسون ستاره ای و انیسون که از شفافیت و وضوح رایحه بیشتری برخوردارند و درصد غلظت کمتری نسبت به ادویه های با طراوت و پر حرارت دارند .

منابع حیوانی :

عنبرسائل ، مشک ، فیبر کاستور منابع روغنی سنتتیک هستند که از حیوانات مشتق شده اند و در عطر سازی مدرن امروزی استفاده می گردند که بسیاری از این منابع رایحه ای ناخوشایند دارند اما در مقادیر بسیار کمتر در عطر سازی استفاده می گردند و عطر را عمیق تر میکند .

عنبر سائل :

ماده ای که از بدن نهنگ بدون آزار رساندن به وی بدست می آید . عنبر سائلی که نهنگ برای تولید مثل در بدن خود ایجاد می کند به عنوان پادزهر در مقابل موجودات دریایی نیز عمل می کند .

کهربا :

کهربا که به تقلید از عنبر سائل تولید شده است ، در صنعت عطر سازی اشاره به توافقی توسعه یافته با بهره از ترکیبات گیاهی و یا مواد مصنوعی دارد .

مشک :

ماده ای گران قیمت و اساسی و به صورت تصفیه شده در اکثر لوازم بهداشتی و آرایشی مانند لوسیون های حمام ، خمیر دندان ، صابون ، شامپو ، مواد شوینده بکار میرود . البته مشک طبیعی در حالت خام آن تند است و بسیار کمیاب و هزینه آن بالاست که در صنعت عطر سازی از مشک مصتوعی استفاده می شود . مشک در عطر سازی معمولا نت اساسی میباشد و در پایه قرار دارد . رایحه مشک اغلب شیرین و گرم است .

وانیل :

یکی از عناصر مهم در عطر سازی ، وانیل میباشد . عطر وانیل گرم و شیرین و بسیار عمیق ،نفیس و ماندگار است . وانیل واقعی گران است آن هم به این دلیل که بصورت دستی پردازش میشود .

چرم :

ترکیبی تلخ و یا شیرین که بسیار قوی بوده و در عطر و در پایه دودی نیز استفاده می گردد .

قهوه :

یکی از محصولات با ارزش در جهان است . در عطر سازی غنی ، تلخ و گرم میباشد . برای نمونه می توان به Thierry Mugler A*Men Pure Coffee اشاره کرد .

کاکائو :

متعادل و محبوب با عطر و بویی دلپذیر که بسیار اغوا کننده و کمی تند است . عطر Guerlain L’Instant de Guerlain pour Homme Eau Extreme ، نمونه ای بارز از این رایحه است .

بالسامیک :

صمغ و رزین (مواد صمغی شکلی که از ترشحات پوسته درختان بزرگ و یا از غلاف گل و یا شکوفه ها حاصل میشوند که اکثرا خشک شده اند )، وابسته به بلسان که یکی از قدیمی ترین اجزا در صنعت عطر سازی به حساب می آیند. شیرین ، تلخ و یا تند بودنشان به منبعی که از آن به وجود آمده اند ، بستگی دارد .

بخور دان به :

رایحه دودی معطر و خوشبو ، که از سوزاندن مواد معطر و یا رزین که به صورت جامد و یا پودر درآمده اند ، حاصل میشود .

دودی :

 چوب ، رزین ، چرم ، پلاستیک ، وانیل ، نعنا هندی ، تنباکو و منابع حیوانی موارد استفاده در رایحه های دودی هستند . رایحه گرم ، ملایم و مطبوع دود قدرت پخش و گستردگی وسعت بویایی زیادی دارد .

رایحه سبز (سبزه (گیاهان سبز)) :

رایحه ای مدرن در عطر سازی است و تداعی گر چمن ، علف های هرز و خزه است که به وضوح طراوت و شادابی باغی پر از گل ، جنگل های مناطق استوایی و تپه های کوهستانی را یاد آوری میکند  . Chanel 19 , Ralph Lauren Lauren , و Estee Lauder Beautiful نمونه ای از رایحه سبز هستند .

عودی :

چوب صمغی معطر .دارای تعادل در رایحه ، شیرین ، سنگین و عمیق است .

گیاهی (علف و گیاه ، گیاهان داروئی و معطر) :

رایحه ای طبیعی ، خاکی ، گیاهی و ترد که حس طبیعت و سلامتی را القا می کند . گاهی اوقات خزه مانند و ترد بوده و با تم شیرین یا تند مغایرت دارد . عطر گیاهی این گروه کلاسیک شبیه به منابع موجود در باغ مانند نعنا ، رزماری ، اسطوخودوس ،گشنیز و ریحان است .

با طراوت :

شامل گل های لطیف ، سبزه و مرکبات است که در طول روزبسیار مناسب هستند .

چوبی :

ترکیبی کامل از جنگل ، به عنوان یک تثبیت کننده بسیار مفید ، یک منبع عالی برای تولید بسیاری از انواع عطرهاست . رایحه چوبها بسته به طیف وسیعی که دارند ممکن است گرم ، معطر ، دارویی ، شیرین یا تلخ باشند .

تنباکو :

مرطوب و تند با تمی مایل به ادویه ای و بلسان شیرین که غالبا به صورت فرمولی در نت پایه عطرهای مردانه حضور دارد .

نعنا هندی :

رایحه ای قوی و چوبی و همچنین غنی و شیرین که تداعی گر اسانس طبیعی و ارزشمند در این هنر میباشد .

دریایی :

آب دریای شیرین ، تمی دریایی و یکی از تازه ترین اجزای رایحه های عطر می باشد . رایحه ای که حاصل بستر اقیانوس و مه مبهم آن است .

آبزی :

از ویژگی های این گروه میتوان به شفافیت و طراوت آب ، اقیانوس ها ، آبشارها ، باران ، میوه ها و سبزیجات ترد اشاره کرد . نت سرد ، آغاز گر عطرهای این خانواده است و آن را برای فصل بهار و تابستان مناسب کرده است . مرکبات مختلف ، میوه و سبزه و گیاهان در ترکیب عطرهای آبزی بکار رفته است .

آلدهیدی :

ترکیبات آلی که حاصل مواد طبیعی (به عنوان مثال پوست پرتقال ، گل رز ، دارچین) است ، که البته به طور مصنوعی نیز سنتز می شوند . عطر Chanel N 5 for women مثالی از این گروه است .

اوزونیک :

مواد شیمیایی که به تقلید از رایحه هوای تازه تولید شده اند .

پودری :

زنبق ، وانیل ، گل رز ، گل آفتاب گردان ، مشک ، برخی از رزین ها و کهربا با رایحه ای شیرین ، منبعی از انواع گسترده ی نت های طبیعی و مصنوعی میباشد .

خاکی :

رایحه ای که گاها ممکن است ناخوشایند باشند و ویژگی هایی از قبیل یاد آوری عمق ، سردی خاک و ریشه گیاهان محفوظ در خاک ، و قطره خشک شده باران بر روی زمین در برخی از عطرهای مدرن دیده میشود .

معطر :

رایحه معطر ، رایحه کمی تند و با طراوت است که از منابع مختلفی نظیر بعضی از ادویه ها ، صمغ و رزین ، گیاهان ، درختان و برخی از گلها تهیه می شود .

مرکباتی :

روغن مرکبات حاصل از میوه ، پوست ، شاخه و برگ آنها ، در صنعت عطر سازی به دلیل داشتن رایحه شادی بخش و سبکی و فراریت بالا ، معمولا در نت های اولیه عطر کاربرد دارد .

میوه ای :

رایحه شیرین ، ترش ، با طراوت و تازه میوه هایی چون خربزه ، سیب ، آلو ، انواع توت ها ، هلو اغلب در ترکیب عطرهای بانوان و در نت های میانی کاربرد دارد .

شیرین بو :

رایحه های شیرین مثل میوه ، شیرینی جات ، گلها ، برخی از چوب ها که در بیشتر منابع وجود دارند .

نوشیدنی :

نوشیدنیهای الکلی با دارا بودن طیفی خاص در صنعت عطر کاربرد دارند و تمی خوراکی ، شیرین ، معطر و یا گرم ، به عطر می بخشند .

آخرین نظرات(2)

avatar علی ستایش وفا ۲۶ تیر ۲۲:۴۶ 0
بسیار عالی بود
avatar سعید رضایی شوشتری ۰۱ شهریور ۱۳:۳۱ 0
بسیار عالی و آموزنده.ممنون

قوانین درج نظر

متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود. طراح گرافیک از این متن به عنوان عنصری از ترکیب بندی برای پر کردن صفحه و ارایه اولیه شکل ظاهری و کلی طرح سفارش گرفته شده استفاده می نماید و ارایه اولیه شکل ظاهری و کلی طرح سفارش گرفته شده استفاده می نماید

نظر شما با موفقیت درج گردید
متاسفانه مشکلی رخ داده است. مجددا تلاش نمایید.
به سبد خرید اضافه شد ورود به سبد خرید ادامه خرید