چگونگی ارتباط سیستم بویایی با احساس چشایی

۱۱ مرداد, ۱۳۹۶

 چگونگی ارتباط سیستم بویایی با احساس چشایی:

خواسته های عملکردی و محدودیت های مختلف زیست محیطی در انسان و حیوانات باعث ایجاد ادراک حس بویایی میشود و البته که محرک های محیطی نیز در ایجاد چنین ادراکی بی اثر نیستند . سیستم حسی توسط همین خواسته ها محدودیت ها تولید شده که از نظر شناختی از حواس عمده متمایز است . حال میخواهیم این محدودیت ها و خواسته های عملکردی متفاوت را بشناسیم و بسنجیم که آیا این خواسته ها و محدودیت ها میتوانند خصیصه شناختی ویزه بویایی باشند یا نه .

سیستم بویایی انسان:

در این بخش میخواهیم نشان دهیم که آیا جنبه خاص و منحصر به فردی از بویایی انسان با توجه به محرک ها و عملکردهایی که ممکن است خصیصه های (آتیپتیکل) روانشناختی آن را توضیح دهد وجود دارد یا خیر.

تشخیص آلاینده هوایی شیمیایی که با وقایع بیولوژیکی مرتبط است ، عملکرد اصلی سیستم بویایی میباشد ارتباط این وقایع مهم بیولوژیکی در انسان ها در درجه اول به اجتناب از خطرات محیطی ، مصرف و ارتباطات مرتبط اجتماعی  ،که همگی اینها متکی بر تشخیص نشانه های شیمیایی فرار است . یک محرک مثل مواد شیمیایی میتواند یک بار غیر معمول بر مغز وارد می شود . در صورتی که تشخیص این مواد شیمیایی فرار در محیط خارجی باید صورت بگیرد تا خطرات محیطی و ارتباطات اجتماعی معین گردد . بویایی مبتنی بر مصرف با خودش مسأله مهم تری می آورد. برقراری ارتباط بین وقایع و ارتباط با جهان بیرون نتیجه عملکرد سیستم بویایی است . یعنی تشکیل یک سلسله توسط قسمت کوچکی از غذا، با وقایع بدن . نیازهای خاص که توسط خوردن بررسی میشوند .

 

انتخاب نوع غذا یکی از مهم ترین دغدغه های سیستم بویایی است.

این سیستم قدرت بالای ذخیره سازی اطلاعات را دارد که سبب هشدار ارزش غذایی هر خوراکی میشود ، هشداری مثل اجتناب از مصرف غذاهایی که به بدن ما آسیب میرسانند . و این اطلاعات دقیق از راه آزمون دهانی و جذب صورت میگیرد . پس در نتیجه اگر ارزش غذایی با بوی غذا تعیین میگردد، لازم است جذب به وسیله دهان انجام شود .

ارزش غذایی هر خوراکی با سیگنال های بویایی ارتباط دارد. بنابراین، نشان دادن ارزش غذا بدون اینکه غذا از طریق دهان جذب شود ،میتواند از طریق رایحه و بوی یک غذا مشخص شود . سوراخ های بینی موجود در پشت گلو  قادر به تشخیص سیگنال های شیمیایی فرار برخواسته داخلی و خارجی خواهد بود  .

 سوراخ های بینی موجود در گلو که دماغی خلفی نام دارد،سبب ادراک بویایی به وسیله بو کردن و استنشاق از طریق بینی ، که ارتودماغی نامیده میشود، میشود . تشخیص و پردازش محرک شیمیایی دماغی خلفی ، به همان شیوه تحریک ارتودماغی اما با آگاهی وهشیاری کمتری نسبت به ورودی بویایی، انجام میشود . که این حس همان خوردن و چشیدن یا طعم  و مزه است . سیستم بویایی با عواقب موخر و فوری که از سیگنال های بویایی دریافت میکند اطلاعات نهفته در غذا را ذخیره و این اطلاعات را در برخورد بعدی به دنیای خارج مرتبط میکند که این اطلاعات هم در انسان ها و هم در جانوران برای تصمیم گیری در مصرف غذا مورد استفاده قرار میگیرد .  

آخرین نظرات(0)

اولین نظر به این محصول را شما بدهید :)

قوانین درج نظر

متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود. طراح گرافیک از این متن به عنوان عنصری از ترکیب بندی برای پر کردن صفحه و ارایه اولیه شکل ظاهری و کلی طرح سفارش گرفته شده استفاده می نماید و ارایه اولیه شکل ظاهری و کلی طرح سفارش گرفته شده استفاده می نماید

نظر شما با موفقیت درج گردید
متاسفانه مشکلی رخ داده است. مجددا تلاش نمایید.
به سبد خرید اضافه شد ورود به سبد خرید ادامه خرید