آشنایی با مشک طبیعی و کاربرد آن در ساخت عطر و ادکلن

۲۴ اردیبهشت, ۱۳۹۷

آشنایی با مشک (مسک (Musk))طبیعی و کاربرد آن در ساخت عطر و ادکلن 


معرفی آهوی مشک و ویزگی های ظاهری آن : 

 

آهویی در مناطقی همچون تبت، سیبری، شمال غرب چین و برخی مناطق مرکزی آسیا وجود دارد به نام آهوی مشک که شکل ظاهری آن با آهوی معمولی متفاوت است .آهوی مشک به رنگ قهوه ای ، کوچک تر و فاقد شاخ است . دارای دو دندان نیش بزرگ و تقریبا کج که از دهانش بیرون زده ، و دستهایی که از پاهایش کوتاهتر است . این حیوان حس بینایی و بویایی و شنوایی قوی دارد و در روز میخوابد و صبحگاه و یا غروب به چرا میپردازد . سه نوع آهوی مشک در چین وجود دارد :آهوی مشک اصلی(موجود در استان های شمال شرقی چین) ، آهوی مشک اسبی (موجود در استان های شمال غربی و جنوب غربی)و آهوی مشک جنگلی(موجود در استان های شمال غربی، جنوب غربی و شمالی و مرکزی چین) که در بین این سه آهو ، آهوی اسبی از همه بزرگتر و آهوی جنگلی کوچکتر است . 

آهوی مشک نر در بدن خود در قسمت بین ناف و تخمگاه حاوی کیسه مشک گرد به قطر 3 تا 5 سانتیمتر به وزن حدود 30 گرم است . این مشک به شکل مایع و لزج مانند است و در حالت خشک شده به شکل شکننده و ساییده شده قهوه ای رنگی در می آید  . مشک اصلا مایع است و در زمستان به حالت جامد در می آید . 

مشک در صنعت عطر سازی کاربرد دارد و میتوان در زمستان از بدن آهوی مشک استخراجش کرد . مشک از کلمه عربی مسک نشات میگیرد . در زمان قدیم به عنوان عطر از آن استفاده میکردند و یا در درمان برخی بیماریها مانند سردرد و سرماخوردگی از آن بهره میبردند . امروزه هم مشک به عنوان عطر طرفداران خود را دارد . 

از کهن ترین و مهمترین کشورهای مشک خیز جهان ، می توان کشور چین را نام برد . مشک از 2000 سال پیش تا کنون نزد چینی ها کاربرد مصرفی در صنعت عطرسازی و داروسازی را داشته است . قدیمی ترین کتاب دارونامه دنیا به نام «شن نونگ بن تسائو جینگ» که در سلسله هان (از سال ۲۰۶ قبل از میلاد تا سال ۲۲۰ بعد از میلاد ) تالیف شده ، در این کتاب در مورد مشک اطلاعاتی داده شده از قبیل طعم تند و گرم آن و اینکه قابلیت دفع زیان بدن و خواب های پریشان را دارد . این کتاب سال ها بعد و به مرور توسط داروشناسان هر دوره کامل تر شد تا اینکه امروزه همگان از خواص مشک آگاه اند . در کتاب های تاریخی و جغرافیائی و تذکره ها هم مطالبی درمورد خواص مشکنوشته شده است  . 
مشک توسط پیشینیان چین به سه دسته تقسیم شده است :

1- دسته اول که بهترین نوع مشک نیز میباشد ، مربوط به مشکی است که در نافه آهو ذخیره شده است . در فصل بهار آهو با احساس درد و خارش ناشی از وجود مشک با سم خود مشک را از کیسه دفع میکرد که این مشک بسیار با ارزش و هم قیمت با مروارید بوده است .رایحه قوی و تاثیر بسیار زیادی هم بر محیط پیرامون خود داشته به طوری که در هر کجا می افتاد در آن قسمت گیاهی نمی رویید .

2- نوع دیگری از مشک ،که پس از شکار آهو ی مشک نافه او را برش میدادند و مشک را خارج میکردند که این نوع مشک نیز ارزشمند بود. 

3- دسته سوم مشک که عطر و اثر آن کم بود اما کاربرد و مصرف داشت ، مربوط به لاشه آهوی مشک میشود که از جگر و اسپرز آن حاصل میشد .

اما امروزه روش های تهیه مشک تغییر کرده و به این صورت است که آهوی نر مشک را در پرورشگاه نگهداری میکنند و هر سال یک یا دوبار به هنگام پر شدن نافه او  ، متخصصان مشک موجود در کیسه را بوسیله قاشقک هایی از نافه خارج میکنند .

آخرین نظرات(0)

اولین نظر به این محصول را شما بدهید :)

قوانین درج نظر

متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود. طراح گرافیک از این متن به عنوان عنصری از ترکیب بندی برای پر کردن صفحه و ارایه اولیه شکل ظاهری و کلی طرح سفارش گرفته شده استفاده می نماید و ارایه اولیه شکل ظاهری و کلی طرح سفارش گرفته شده استفاده می نماید

نظر شما با موفقیت درج گردید
متاسفانه مشکلی رخ داده است. مجددا تلاش نمایید.
به سبد خرید اضافه شد ورود به سبد خرید ادامه خرید